Söker du riskkapital?

"Med nytt kapital och fler passionerade ägare låste vi upp vår potential och tog fart på riktigt"
Ann Ming
Founder - Algea Energy

Söker du riskkapital?

Change.se är en organisation som är etablerad av entreprenörer för entreprenörer. Vår ambition är att när du har slutfört ett program hos oss har du fått de bästa förutsättningarna att lyckas. Vi vill inte bara hjälpa dig med ditt kapitalbehov utan vi hjälper dig med strategier, metoder, stöd och nätverk för att hjälpa dig att lyckas. I ställer för att bara förmedla en tjänst följer vi med dig på resan. Oavsett var du befinner dig i din företagsutveckling finns det stadier då man behöver extra kapital. 

För ”Start-up företag” gäller det att få resurser att komma igång, både finansiellt men också organiskt. För företag som är igång med en etablerad försäljning och skall växla upp sin produktion är det en annan typ av stöd som behövs, både management- och finansieringsmässigt. Behoven ser olika ut. För ett etablerat företag med svag likviditet kan ett effektivare cash-management var lösningen. Change.se kan hjälpa dig med din sökprocess. Vi har hjälp flera företagare att utveckla sina visioner till etablerade organisationer. Riskkapitalmarknaden är omfattande och det gäller att välja en finansiell lösning som passar dig bäst. För nystartade företag När du söker riskkapital till din affärsidé är det viktigt att fundera över följande frågor.

1. Är marknaden mogen för din nya produkt. Finns det kunder som är beredda att köpa din dina varor/tjänster? 

 2. Går det att producera din nya produkt till ett konkurrenskraftigt pris. 

 3. Hur skall du bära ut produkten på marknaden? 

 Du behöver formulera din affärsidé och strukturerar din plan. Vi hjälper dig med ett underlag som du kan ladda ner här för att bygga ett bra pitchdeck/presentation. När du har gjort det kan du skicka in den till oss för en första bedömning. Anser vi att din affärsidé har en potential hjälper vi coachar vi dig i sökprocessen genom vårt nätverk. 

 För etablerade företag finns det olika möjligheter, bl.a. lån, fakturaförsäljning/belåning och riskkapital. 

skapa en vinnande Pitch/presentation

Ladda ner vår guide för hur ni skapar ett Pitchdeck/Presentation som gör skillnad

HUR GÅR DET TILL?

Steg 1 - Skicka in ditt pitchdeck/presentation

Följ 10 punktsprogrammet för en lyckad pitch

Steg 3 - Inbjudan

Tror vi på att du kan lyckas med din affärsidé bjuder vi in dig till en "miniscreening" där du får träffa en referensgrupp investerare och presentera ditt företag.

Steg 5 - Nytt kapital

Investerare/affärsänglar kommer därefter att föreslå ett upplägg som passar dig och ditt företag.

Steg 2 - Bedömning

Här bedömer vi preliminärt potentialen för ditt företag.

Steg 4 - Screening

Blir du godkänd av referensgruppen blir nästa steg en Screening där du får en gedigen, professionell bedömning.

Steg 6 - Tillväxt

För att stödja dig och ditt företag mot ställda mål coachar vi dig under resan. Då har också möjlighet att stötta med mer kapital om det behövs.

Stäng meny